Utstilling på norske flyplasser

Avinor skriver i en pressemelding i juli 2013 følgende:

Onsdag 17. juli starter Bodø lufthavn sin Peacepainting utstilling. Utstillingen består av 6 bilder fra ulike nasjoner og befinner seg ved Narvesen i avgangshallen. Bildene kan sees av barn og voksne frem til neste sommer.
Peacepainting er en uavhengig organisasjon med utspring i Bindal. Organisasjonen organiserer maleverksteder for barn og ungdom – slik at de kan uttrykke sine tanker om fred og vennskap gjennom et ordløst språk.

Malerverkstedene holdes både nasjonalt og internasjonalt. Hver deltaker kommer fram til egen tittel og evt. undertekst til bildet. Budskapet blir formidlet med et tekstskilt som følger bildet på utstillinger.Det viktige er hva barnet ønsker å formidle og målet er at barns følelser skal bli tatt på alvor.

– Når vi med konsentrasjon hører på og ser hva barna formidler, er det nok lettere å huske hvordan det er å være liten. Det blir også lettere å ta beslutninger som fremmer livet og mangfoldet – både når det gjelder nære og fjerne forhold, sier Catrine Gangstø i Peacepainting.

Bildene utstilles både nasjonalt og internasjonalt. Per i dag kan du se Peacepainting utstillinger på følgende Avinor lufthavner:

· Kirkenes lufthavn, Høybuktmoen,
· Brønnøysund lufthavn, Brønnøy
· Bodø lufthavn

Etter dette har det kommet til utstillinger også her:
Mosjøen, Namsos, Rørvik, Mo i Rana, Sandnessjøen og på helikopterterminalen i Brønnøysund.

Rørvik
13100018 14030015

flyplassutstilling-bronnoy

Kirkenes fra Desember 2012

Kirkenes fra Desember 2012

Bodø fra Juli 2013

Bodø fra Juli 2013

IMG_8795 DSC02749