Sri Lanka

English:

In April 2012 we carried out the first part of a joint venture with Sri Lanka. We carried out workshops with children in the city of Jaffna, which lies in the far north of the country.

We also had workshops in Moratuwa, just south of Colombo. Here we have started cooperation with Scouts and with a centre for the intellectually disabled. The centre is called Meth Mehira and means ‘happiness and love’.

Picture 1: «The elephants in the jungle»
I like to look at the elephants. They are so big.
Don’t touch them, just look.

See related news articles

Norsk:

I April 2012 gjennomførte vi første del av et prosjektsamarbeid med Sri Lanka. Vi gjennomførte workshops med barn i byen Jaffna som ligger helt nord i landet.

Vi hadde også workshops i Moratuwa, like sør for Colombo. Her har vi startet samarbeid med speidere og med et senter for psykisk utviklingshemmede. Senteret heter Meth Mehira og betyr «glede og kjærlighet».

Bilde 1: «Elefantene i jungelen»
Jeg liker å se på elefantene. De er så store.
Ikke rør dem, bare se.

Se relaterte nyhetsartikler

Sri Lanka: I løpet av november 2014 har det på Sri Lanka blitt avholdt fire workshops for Peacepainting. Som vanlig resulterte det i mengder av flotte bilder, alle med en personlig og unik fredstanke bak.

Peacepainting er en stiftelse som jobber for fred gjennom å la mennesker uttrykke seg gjennom å male. Det er fokus på det individuelle og at alle skal få uttrykke seg helt fritt uten at noen «legger ord i munnen», eventuelt «motiver i

penselen.» Stiftelsen har sitt utspring i Terråk og den engasjerte dama med navn Catrine Gangstø er primus motor for det hele. Det er gjennom  Brønnøyspeidernes utvekslingsprogram at gruppene ble valgt ut og prosjektet utført.

Først ut var en gruppe ungdommer fra to skoler, en jente og en gutteskole i Jaffna, en by nord på øya. Her var det ungdommer mellom 13-15 år som malte fred. Skolene i sin helhet, fra rektor- til elevnivå var veldig positive til opplegget. Dette er et godt tegn med tanke på at dette er et område hvor det tidligere har vært tidvis tidvis store uroligheter.

Dagsenteret Meth Mihira fikk også besøk av maling, pensler og blanke plater. Dette er et dagsenter for psykisk utviklingshemmede barn og ungdommer og blir drevet av lokale nonner og ildsjeler. Noen av studentene der mangler språk, men var så klart med å malte likevel. I slike øyeblikk kommer Peacepaintings visjon

tydelig frem. Det å uttrykke seg gjennom farger og symbolikk heller enn ord er en viktig tanke for prosjektet.

Speidergruppa 5th Moratuwa deltok også i Peacepainting med stor iver. Gruppa består av rundt 15 guttespeidere i alderen 11-15 år. Dette er en svært ivrig,  lærervillig, trivelig og nysgjerrig gjeng, som i tillegg viste en boblende kreativitet. Gutta var svært konsentrerte og idet de la siste hånd på verket kunne man skimte stolte smil hos alle mann.

Dette er ikke første, og forhåpentligvis ikke siste gangen det har blitt holdt Peacepainting på Sri Lanka. Vi er alle en del av en verden større enn vår egen stue, og det er viktig at vi engasjerer oss også på andres vegne. Gjennom Peacepainting får stadig nye barn og ungdommer muligheten til nettopp dette.

Skrevet av Vigdis Lindberg Juliussen

BA 8 januar 2015 om Sri Lanka